top of page
Vår historia

År 2021 bestämde vi oss för att börja bygga vår fäbod från grunden. Vi började ta hand om marken där vägen till stugan skulle grävas fram. Timmerstugan plockades ner från sitt gamla ställe och sattes upp på Gunhåberget. Den stugan byggdes ut för att bli lagom stor för oss att bo i under sommaren. 
Men vad är en fäbod utan djur? Vi bestämde oss för att skaffa getter och höns. De fick också sällskap av ett par hästar.
På berget finns en bagarstuga som byggts någon gång på 1800-talet. Den gamla bakugnen fungerar lika fint idag. Där bakar vi bröd på traditionellt vis. Att baka är också ett stort intresse som vi vill dela med oss av. Både att få äta det goda brödet och baka det.

Vi vill dela med oss av den här fantastiska platsen. Upplev skogen och den vackra sjön. Här är en plats för den som vill leva här och nu. 

273897439_485434949814032_6058824584364147875_n.jpg

Om oss

Femten är för oss en av våra favoritplatser här på jorden. Fäbodlivet är också något som vi vill ta vara på. Därför bestämde vi oss tillsammans att bygga en fäbodvall uppe på Gunhåberget från grunden.

Den här fantastiska platsen vill vi inte hålla för oss själva. Vi vill dela med oss av allt det fina till er som vill besöka oss.

Rebecca May Eva

bottom of page